Keberkatan Dhuha.

• Masa : 4:34:00 PTG • Ulasan : 4 • Label :



Assalamualaikum. Selamat pagi? Haa? Tidur lagi? Haha, jangan begitu, nanti rezeki tak masuk. Bangun! Bangun! Bangun lah dari mimpimu yang menipu. :p

Alhamdulillah, jangan lupa untuk ucap syukur atas segala ni'mat yang Allah berikan pada kita setiap hari. Dapat bangun pagi dalam keadaan sihat merupakan satu ni'mat yang amat besar.

Ok, hari ni saya nak sharing tentang something yang berlaku pada diri saya sendiri. Dan saya rasa benda ni rugi kalau saya tak share dengan kamu semua. Dua tiga hari lepas, waktu pagi, bangun lah macam biasa, buat kerja, menulis dan sebagainya. Sebenarnya pagi tu runsing sebab fikirkan beberapa perkara yang belum settle.

Kembara Gunung Angsi

• Masa : 8:34:00 PG • Ulasan : 3 • Label :


Assalamualaikum. Apa khabar semua? Harap sihat seadanya. :)

Hari ini terdetik di hati nak berkongsi pengalaman menarik hidup sebagai seorang Komander Kesatria. Komander tu apa? Haha, next time I will story more about Komander sebab hari ni nak cerita tentang pengalaman menarik saya bersama komander-komander yang lain mendaki Gunung Angsi.

Sebenarnya program ini merupakan salah satu program kami yang berjaya dilaksanakan pada tahun ini dan dinamakan program 'Naga Panjat Gunung'. Kenapa Naga? Eh, banyak pula soalan, haha. Jawapannya sebab Naga merupakan lambang Batalion bagi Komander UiTM Puncak Alam & Puncak Perdana iaitu Batalion 14. :)

Kalau Bukan...

• Masa : 5:42:00 PTG • Ulasan : 2 • Label :

sumber : Google


Assalamualaikum w.b.t.......

Alhamdulillah, pagi ini digagahkan diri juga untuk menulis. Maaf pada sesiapa yang mengikuti Jalan Kembali ini. Mungkin menanti perkongsian yang seterusnya yang tak kunjung tiba. Tiada alasan yang lebih menarik untuk diberi melainkan sibuk dengan praktikal, program dan sebagainya. Sepuluh jari ku susun tanda maaf. : ) Ucapan terima kasih teristimewa buat sahabat-sahabat, seperti Cik FDM yang sentiasa memberi semangat dalam meneruskan penulisan ini. Semoga Dia turut memudahkan kerja anda semua.

Untuk perkongsian pagi ini, teringat satu kata-kata yang selalu didengar semenjak berada di alam universiti ni, (haha, acah-acah sem 1 padahal dah last year, :p ) yang kadang-kadang mempunyai makna yang sangat mendalam....

"Kalau bukan kita, siapa lagi, kalau bukan sekarang, bila lagi, kalau bukan disini, dimana lagi..."
 


Nohara al-Ramadani ©2016. Minima Template customized by Scyalicious