Renung Sejenak 1

• Masa : 3:31:00 PTG • Ulasan : 0 • Label :




Pesan buat diri(ku) yang lalai

"Mengejar dunia jangan sampai dilupa akhirat."

"Ketahuilah sesungguhnya kehidupan dunia itu hanyalah permainan dan senda gurauan, perhiasan, dan saling berbangga di antara kamu serta berlumba dalam kekayaan dan anak keturunan, ibarat seperti hujan yang tanam-tanamannya mengagumkan para petani, kemudian tanaman itu menjadi kering dan kamu lihat warnanya kuning kemudian menjadi hancur. Dan di akhirat nanti ada azab yang keras dan ampunan dari Allah serta keredhaan-Nya. Dan kehidupan dunia ini tidak lain hanyalah kesenangan yang palsu."

Al-Hadid (57)-ayat 20


Apa 'Impian' kita di akhirat nanti?

Renungkan sejenak...

Aku dan Penulisan. (Bahagian 2)

• Masa : 9:11:00 PTG • Ulasan : 2 • Label :

Assalamualaikum w.b.t.

Apa khabar hari ni? Moga sihat dan aman semuanya. :)

Tak nak intro panjang-panjang. Straight to the point, hari ni aku nak sambung cerita kenapa aku suka menulis.

Eh, korang tak baca lagi ke yang aku tulis beberapa hari lepas? Ala, tak seronok la nak sambung macam tu. Tak pe, tak pe, meh kita baca yang lepas tu dulu kat Aku dan Penulisan ni, hehe.

Okey, dah baca kan? Good, hehe. Jom, kita sembang pulak sebab kedua kenapa aku suka menulis. :p

Aku dan Penulisan...

• Masa : 4:35:00 PG • Ulasan : 2 • Label :

Assalamualaikum w.b.t. :)

Apa khabar semua? Moga sentiasa sihat dan berkat dalam bulan Ramadhan yang mulia ini. Sejuta kemaafan ku pinta kerana lama menyepi, haha. Sorry la semua ya, apa nak buat, sibuk dengan study dan kerja-kerja lain (alasan yang sama lagi :p ), sampai merajuk dah blog aku ni. (Jangan marah saya guna ganti bahasa diri 'aku'. Nak lebih natural and friendly kat bahagian 'Cerita Diriku' ni :)).

Emm, hari ni aku nak kongsi sedikit tentang kisah hidup aku. Walaupun cerita aku ni mungkin tak memberi apa-apa maksud pada hidup korang yang membaca entry ni, tapi aku harap korang cuba lah paksa diri untuk cari walau sedikit pengajaran yang terselit, haha.
 


Nohara al-Ramadani ©2016. Minima Template customized by Scyalicious